12/25/2013

Jouluvärkkäilyä pikkurahalla

Tämä postaus tulee kyllä nyt vähän myöhässä (koska halusin pitää kalenterin jatkuva, näyttää nätimmältä :D), mutta ehkä tässä vinkkejä ensi jouluun.



Olen täysin hurahtanut lehdistä ja pinterestistä löytyviin minimaailmoihin, jotka on tehty joko lasikuvun alle tai purkkeihin. Koska itseltäni ei löydy tällä hetkellä risuja, sammalta tai jäkälää (ensi jouluna kyllä löytyy!) jouduin turvautumaan siihen mitä kaapissa nyt sattui olemaan. Käytän mielelläni kirppareilta löytyneitä materiaaleja ja omista projekteista jääneitä ylijäämäpaloja, joten kuusen tein taulujen pohjustuskankaan (pellavaa) jämäpaloista, mutta kaikki muutkin tekstiilimateriaalit melkeinpä käy (Huom! kannattaa käyttää valkoisia materiaaleja jos mahdollista, säästää maaleja). Pujotin pyöreäksi leikatut kangaspalat rautalankaan ja aina välillä lisäsin helmiä kankaiden väliin jottei kuusesta tulisi liian tiivis. Sen jälkeen alkoikin epätoivoinen yritys saada kuusesta valkoinen. Maalasin ensimmäiseksi spraymaalilla mikä ei ollut tarpeeksi peittävää, joten siirryin akryyleihin. Erikeeperiä vapaasti pursottamalla yritin saada kuuseen tykkylunta, mutta kuivattuaan liima tietenkin imeytyi huokoiseen materiaaliin ja muoto hävisi, joten jouduin toistaamaan pursotuksen useampaan otteeseen. Lopuksi vielä spraymaalasin ja liimasin tähden latvaan. Lumipallot tein taikataikinasta (jotka myös maalasin) ja lopuksi sirottelin koko komeuden päälle vielä pölysokeria. Kaiken säheltämisen jälkeen olen yllättävänkin tyytyväinen lopputulokseen.

Jouluna ainakin saa kaivaa kaapin kätköistä parhaimmat kirpparilöydökseni, kuten tuo Kaj Franckin pieni punainen signeerattu kulho vain 5 euroa! Varmaankin paras löytöni ikinä. Alempana sekin myös Rovaniemeläiseltä kirppikseltä muutama vuosi sitten löydetty 50- tai 60-luvun valurautainen kynttelikkö (pari euroa) ja hyasinttien vanha vihreä arabian lasikulho (muistaakseni 10 euroa). Kaapin päällä on äitini tekemä ihana graafiikkatyö. Paperipallot olen hankkinut ikeasta ja lyhty on Luhdan. Tänä jouluna innostuin myös ledkynttilöistä, joten sisälläkin voi pitää lyhtyä (muutenkin kuin koristeena). Nyt vain hakusessa ensi jouluksi suurempi sellainen.






Tähän kranssiin tarvitaan vain rautalankaa, liimaa, kangassuikaleita ja lankoja. Kehikon sydämen muotoon taiteltuani päällystin sen liimaa apuna käyttäen kangaspaloilla  (tähän on hyvä käyttää ne rummimmat kankaat mitä ei mihinkään muuhun halua käyttää), jotta rungosta tulisi paksumpi. Lopuksi virkkasin kehikolle villalangasta päällisen. Ensi jouluksi ajattelin tehdä monivärisen ja ehkä vielä vähän isomman... 



Pohjoisen tytölle ensimmäinen Tampereella vietetty joulu on varmaankin ikimuistoinen, sillä ensimmäistä kertaa vietin myös lumetonta joulua!