4/16/2014

Niiki & Alvari 3 out now!

Nyt se on viimein saatavilla! Nimittäin siskoni Tiinan kirjoittama ja minun kuvittama kolmas osa lastenkirjasarjaamme Niiki ja Alvari; Lennokas keikahdus!
 
Lennä, lennä korkeammalle!” kiljahtaa Alvari ilmaan kohoavalle leijalleen. Seuraavassa hetkessä
maailma heittää kuperkeikkaa ja vie hänet mukanaan. Rujona ja kuhmuisena, keho ja mieli maassa
Alvari huomaa, että kantavaan liitoon noustaan vähitellen. Askel kerrallaan.

Kirja on kertomus fyysisestä kivusta ja siitä aiheutuvien pelkojen voittamisesta lapsen näkökulmasta havainnoiden. Tarina kuvaa toipumisen ja selviytymisen kehollisia ja tunnetiloihin liittyviä prosesseja. Kirjan teema pohjautuu Annariikan lapsuusvuosina läpikäymiin leikkauksiin, joilla korjattiin hänen jalkojensa virheasentoja. 
 
Jokainen lapsi kokee pieniä tai isompia haavereita. Niiden myötä lapsi joutuu kohtaamaan paitsi kivun, pelon ja yksinäisyyden tunteita, niin myös tutustumaan omiin voimavaroihinsa tavalla, josta hänellä ei ole aiempaa kokemusta. Toivomme, että tämä kirja voisi toimia lapsen lohtuna, kannustimena ja vertaistukena tällaisissa tilanteissa.


"Lennokas keikahdus on opettavainen tarina, joka ymmärtää toisaalta sekä sairastunutta että tämän lähipiiriä. Se on lohduttava ja kannustava kertomus heikkouden ja yksinäisyyden kokemuksista ja niiden sietämisestä – sekä omien pelkojen voittamisesta. -- Kokonaisuus on sarjan aiempien osien tavoin huoliteltu, houkutteleva ja itsensä näköinen."
(Maaria Rousun kirja-arvio Lapin Kirjallisuusseura ry:n Lapillinen -lehdessä nro 36/2014)

Tiina on yhteiskuntatieteiden maisteri ja työskentelee tutkijana Lapin yliopistossa. Parhaillaan hän valmistelee oikeussosiologista väitöskirjaansa. 

Kirjaa voi kysellä minulta sähköpostitse, mutta löytyy myös nettikirjakaupoista, joistakin kirjakaupoista sekä tietenkin kirjastoista!