11/17/2013

Joulukortteja ja vähän muutakin

Perjantaina tuli iso "joulupaketti" matkahuollon pojilta, jota olin niin kovasti odottanut. Tässä ne nyt olisi: ensimmäinen oma virallinen joulupostikorttikokoelma. 
Aiheiden keksiminen olikin jos jonkinmoinen prosessi. Ensimmäiseksi yritin miettiä mitä kaikkea olin lähivuosina joulukorteissa nähnyt, jotta voisin poissulkea jo olemassa olevia aiheita. sitten tulikin mieleen, että haluan kuvissa jotain tapahtuvan ettei ne olisivat vain kuvia esim. joulupallosta tai muusta elottomasta. Siitä ajatuksesta ensimmäiseksi syntyi makeannälkäinen pikku-pöllö, joka yrittää aatonaattona äidiltä salaa herkultella, mutta miten siinä sitten kävikään... 


Värikkäiden pöllöjen jälkeen tuli säiköhdys siitä, ovatko ne tarpeeksi jouluisia, joten syntyi perinteisempi kuva punatulkuista, jotka jouluaattona ovat matkalla viettämään iltaa raikkaidensa luo. Lopuksi halusin tehdä ison nallukan, joka aukaisee aattona joululahjaansa. Jälkeenpäin huomasin, että kuvan voi tulkita myös niin, että nalle paketoi jollekin lahjaa. 


Joulukorttien lisäksi suunnittelin A3-kokoisen saippuakuplia puhaltelevan kissajulisteen keltaisella ja sinisellä tuolilla. Tilasin myös postikortteja keltaisella tuolilla, mutta vähän jäi harmittamaan etten ottanut myös sinisellä tuolilla. Kaikki Kortit ja julisteet on painettu kierrätyskartongille ja -paperille.